Læs og hør mere om det beplantede filter

Der skrives jævnligt om det beplantede filter i forskellige sammenhænge. Vi har samlet et lille udvalg af artikler, så du kan læse mere om andre, der har erfaringer med det beplantede filter, hvor anlæggene etableres og hvordan de virker. Go´læselyst 🙂

Det beplantede filter på Strynø

Langeland Forsyning og Kilian Water ApS har i 2016 bygget et beplantet filteranlæg på den lille ø Strynø. Det er Danmarks største beplantede filteranlæg til dato, og renser spildevand fra hele øen. Du kan læse mere om det i artiklen her.

Strynø´s nye bundfældnigstank

Strynø´s nye bundfældnigstank gøres klar

 

Det beplantede filter hos Frisøren

Frisøren i Midtjylland fik påbud af kommunen om at rense spildevandet fra salonen. Der var ikke mange anlægstyper, som kunne komme på tale, men det beplantede filter med  aktiv beluftning blev godkendt, og således kunne frisørsalonen fortsætte sin drift. Læs her Frisørens historie.

Det beplantede filter i projekt iMETland

Effektiv decentral spildevandsrensning er under udvikling i et større EU-projekt, som hedder iMETland. Kilian Water ApS er med i samarbejdet, og Kloakmestrenes fagblad, Faktuelt, december 2017, har bragt en artikel om testanlægget og den nye teknologi; du kan læse den her .

Det beplantede filter , generelt

Tidsskrift for Permakultur (nr 18, 2017) bringer her en artikel om det beplantede filteranlæg set i relation til permakulturens tanker. Tidsskriftet udgives af Lev Bæredygtigt for foreningen Permakultur-Danmark.

Her kan du læse nærmere om det beplantede filteranlæg i Nyhedsbrevet, nov 2017,  fra Landsforeningen for Økologisk Byggeri (LØB).

 

Building Green Messe 2015, fortalte René Kilian på LØB´s stand; Landsforening Økologisk Byggeri, om det beplantede filter. Hør oplægget her: